LOGGA IN

Inget konto? Registrera här

BLOGGAR

Elin Hagerlinds blogg

Frida och Sakarias

Läs mer

Henrik Erikssons blogg

Bright lights late nights - The Speakeasies' Swing Band

Läs mer

Information om lokalbokning

Vid problem

Om det är problem med att komma in i en lokal som är bokad gäller följande:
Kommunjouren nås på 018-727 44 44 (vardagar efter 16.00 och helger).
För att få hjälp ska förhyraren kunna uppge bokningsnummer.
Om Kommunjouren ryckt ut och öppnat en lokal som förhyraren inte kommit in i pga ej utkvitterad nyckel, handhavandefel eller att det inte funnits giltig bokning kommer kunden att faktureras kostnaden för utryckningen. Avgiften är för närvarande 925:-.

 

 

 

Lokalbokningar sköts av lokalansvarig som kan också delegera till någon annan att sköta vissa överenskomna bokningar.

Med styrelsens godkännande så kan den som har fått delegerat lokalansvar för en viss verksamhet boka och avboka lokaler för den verksamheten direkt.

Lokalansvarig 2013 är Linda Fredberg, tel 070-2578400, e-post linda_fredberg@hotmail.com

 

Grupp Lokalansvar delegerat till  
Balboa + Balboaträning Veronika  
Blues Josefin Sellén, Henrik Eriksson  
Boogie Woogie + BW träning Ulf & Maria  
Jazz Harald Carlstrand  
Lindy Harald Carlstrand  
Lindyträning Henrik Pedersen  
Stepp + Steppträning Veronika & Björn  
Lärarträningar Lisa Christiansson  
MessAround Lisa Christiansson  
Socialdans Lisa Eriksson  

OBS! Vinterlägret, Sweden Balboa Weekend och Cats Corner sköter egna bokningar.

 

Vid lokalbokning gäller följande:

 

 1. Boka lokal t.ex. hos Föreningsservice. Ange ditt namn och vilken verksamhet det gäller, t.ex. "Swingkatten: Bluffen"
 2. Uppdatera informationen på planket (länken ovan med rätt årtal) så att den nya bokningen finns med. Lokal, datum, tid, verksamhet och ansvarig ska finnas med i tabellen.
 3. Den som har delegerats ansvar för en viss verksamhet är skyldig att avboka tider och tillfällen då lokalen inte används. Även detta görs hos Föreningsservice. Tänk på att om du inte avbokar kan "din" verksamhet få för höga kostnader (de bokförs separat) och inte gå runt.
 4. Lärare, showare, tävlande m.m. får även boka lokaler för egen träning i Swingkattens namn. Då gäller det att meddela detta tydligt vid bokningen,

 

Bokning hos kommunen

 

TILL DEN LOKALANSVARIGA

Under senare delen av våren (oftast senast 30 april) skall ansökan om lokalbokning för hela efterföljande läsår göras. Fråga först lärargruppen efter önskemål. I mån av lediga tider kan sedan lokaler bokas även senare. Alla skollokaler kostar normalt 28 kr/timme, Fyrisskolans rytmiksal är dyrare (52 kr). Lokaler kan bokas även för halvtimmar.

 

 • Om vi kunde få fler bokningar på Vaksalaskolan eller Fyrisskolan vore det grymt. De ligger hyfsat centralt, de är stora, och de har trägolv. OBS! Vaksala är inte bokningsbar under helgerna. Fyrisskolans båda salar ska renoveras under hela 2011.
 • Trägolv är bättre. Fyrisskolans Rytmiksal har fint trägolv, Berga, Bellman, Domarringen, Almtuna och Kvarngärdet har inte det. Vaksala inte heller nu längre. Bellman har värst golv.
 • Större är bättre. Därför är Kvarngärdet bättre än Bellman.
 • Fyrisskolans Rytmiksal har trägolv och speglar och är speciellt lämplig för träning på högre nivåer, uppvisningsträning, solodanser (tex autentisk jazz) och balboa. Fyll på här om du känner till någon annan kommunlokal med speglar!
 • Söndagar är bäst. Inga fredagar eller lördagar behövs för kursverksamhet.
 • Behåll alltid Vaksala tisdagar och torsdagar med långa sammanhållande tider så att både kurser och träningar kan planeras. Helst från 17.30-22.00.
 • Kurstider måste vara minst 1.5 timme. Söndagar är det bra att söka sextimmarspass i alla lokaler, kl 16-22. Vi kan alltid avboka senare, och får vi bara 3-5 timmar är det också ok. (OBS! Detta är då inte så hänsynsfullt mot andra föreningar och vi riskerar att få höga "böter" från kommunen om de upptäcker detta.)
 • Bra tider kan bokas för ungdomsverksamhet som har förtur i kommunens lokaler.
 • Boka gärna en extra vecka för flexibilitet. Man kan alltid avboka senare. (Fast man ska nog inte överdriva med detta heller av hänsyn mot andra intressenter.)
 • Kommunens lokaler kan som regel bokas enbart under skolans läsår. Men under sommaren 2010 kan man till exempel boka Kvarngärdet, så det lönar sig att fråga på Föreningsservice.

I KOMMUNENS BLANKETT är det mesta självklart. Försök att få fler favoritlokaler under favorittider men glöm inte att kolla att de sökta tiderna är bokningsbara (på kommunens bokningssida). Om man vill ha en lokal från ett visst datum, ändra tiden något m.m. så lägger man till en A4 med exakta önskemål. Vi har förtur till lokaler som vi redan har, så boka inte av lättvindigt. Om vi inte vill boka helgdagar så måste man säga detta även på tilläggsbladet (var noga med det när det gäller kurser, däremot showgrupper och lärarträningar kan bokas genom året då de kan tänkas träna även under ledighet). Sedan hänvisar man till bilagan under rubriken Aktivitet/Lag. Sök samma tider på våren som på hösten. Lokalansökan ska godkännas av styrelsen innan du skickar in den.

OBS! Boka inte av lov på blanketten - föreningen gör inte uppehåll när skolorna är stängda. De menar inte "julhelg" eller "helgdagar under påsken" utan just lov i den kolumnen. Oftast vill vi träna under första halvan av påskveckan eller i början på jullovet.

Timeline:

 • ca 10 april - skicka brev till dem som har delegerats lokalansvar. Fråga: aktivitet, timmar per vecka, veckodag, tid, önskad lokal i första och andra hand
 • ca 20 april - deadline för svar
 • ca 22 april - skicka till styrelsen
 • 30 april måste blanketten vara inskickad

 

TÄNK PÅ att de kommer att ringa eller smsa till det uppgivna telefonnumret (ditt!), ibland i sista stund p.g.a. uthämtning av nycklar. Om du åker iväg, se till att ha möjlighet att kontakta de ansvariga. Å andra sidan kan lärarna i akuta fall kontakta dig, t.ex. när de inte vet hur man kommer in i en lokal. Telefonnumret som man kan ha hjälp av är då             018-727 13 53       (direktnummer till kommunen). Kommunjouren nås på             018-23 07 10       (vardagar efter 16.00 och helger).

TÄNK PÅ att kommunen kan skicka avbokningsbesked till dig utan förvarning och det är din uppgift att förmedla det till kursansvariga m.m. Du måste alltså hålla koll på om det står "Avbokning på grund av skolverksamhet".

TÄNK PÅ att skrolla i dokument du får från kommunen, för ibland klistrar de in många bokningar i samma dokument. Tyvärr med olika bokningsnummer.

I början av terminen, när man har fått svar från Föreningsservice, så FÖRDELAR lärarguppen lokalerna för de olika kurserna. Detta bör vara klart i mitten av augusti för höstterminen och innan jul för vårterminen. Det är bra om lokalansvarig följer upp på lärargruppen så att detta inte tar för lång tid. Efter det att lokaler för kurser är fördelade så ska showgrupperna och träningsvärdarna komma överens om hur de vill dela på de lokaler som är över. De lokaler som är över efter detta ska avbokas av lokalansvarig.

Under terminens gång så bör lokalansvarig FÖLJA UPP på att de lokaler som är bokade faktiskt används till det som anges på Planket. Vi vill försöka undvika att betala för lokaler som står tomma. Det finns också en viss risk att det står på Planket att en lokal används för "öppen träning", men att det inte gör det. Det händer att en helg är bokad på Grand men ingen har några planer att utnyttja den.

När fakturan anländer ska man BOKFÖRA den på SwingWeb https://swingweb.se/session/login/index.html (du får lösenord från Erik) och meddela kassören summan, OCR-numret och betalningsdatum. Man går in under ekonomi > verifikat och gör ett nytt verifikat inom kategorin A=allmänt. Sätt datumet på sista betalningsdag och status på preliminärt. Summan ska tas från Företagskonto 1930 och skrivs in under "kredit". Fyll i kategorierna (det finns ett dokument hos den lokalansvariga om vilka kategorier vi har använt men det viktigaste är att alltid diskutera med kassören). Fakturorna samlas och skickas till slut till kassören.

 

Andra bokningar

 • Sensus bokas via             018-66 19 54       eller e-post magnus.andersson@sensus.se . Vi brukar använda den mindre salen som heter Pelle. Det är kostnadsfritt.
 • Drabanten bokas på telefon 100875 eller på deras speciella bokningsmöte. Den är dyr och har dålig akustik i stora salen. Vår kontaktperson är kristina.rosen@nbv.se . Personen som samordnar lokalmöten är ragnhild.brandt@spray.se. Hene skickar man i god tid innan bokningsmötet ett mejl med lokalönskningar. Det jobbiga med vinterlägret är att besluten fattas först vid jul året innan. Det andra lokalmötet sker i början på juni.
 • Missionskyrkan har vi löpande avtal med varje torsdag kl 20-21.30 ca 175 kr/timme. Om vi inte vill ha lokalen ska den sägas upp senast en månad innan terminens slut. År 2010 är terminens slut 12 juni. Uppsagt nu.

Egentligen stängs kyrkan 21 så vi kan inte förlänga tiden mer än vad vi redan har, det är frivilliga som sitter kvar för vår skull.

 • Grand söker man genom att skicka ett mejl till Föreningsservice, 80 kr/timme. När det gäller viktiga helger pratar man först direkt med Lukas Carlsson på adressen Lukas.Carlsson@uppsala.se . Jag tror man ska göra även detta omkring (30 april). Man får chansa lite på vilka tider som passar. En bra idé är att kontakta SSS och kolla när de kommer ha sina danshelger och sen undvika att boka samma helger. Kontakten: hans.moberg@bonetmail.com .

Vi brukar ha 3-4 SWINGKVÄLLAR vardera på höstterminen och ungefär tre på vårterminen. Lämpliga datum är ungefär 20/9, 15/10, 10/11 och 7/12, om man kör fyra helger. För två av de fyra helgerna kan det vara bra att boka hela lördagen och söndagen, och för de andra två bara söndag kväll. Under våren vill vi ha den första Swingkvällen i början av mars, samtidigt som årsmötet. Lämpliga datum är sen i början/mitten av april och början/mitten av maj. Undvik krock med helger som Valborg, Kristi Him och Påsk. Allmänna helgdagar http://www.dinstartsida.se/kalender-helgdagar.asp Det är bra att fråga Swingkvällsgruppen innan bokningarna görs.

Från Swingkvällsperspektiv är det lämpligt att boka Grand kl 16-01, men om det är önskvärt med tex kortkurser är det lämpligt att boka tex lördagen från kl 10 och/eller söndagen tom kl 16.

Vad det gäller Grand så är det ganska vanligt att vi inte får det vi ber om. Då bör man ringa och be om att få alternativa helger istället. Det kan dyka upp lediga tider under terminen.

 

 • Medborgarskolan har en stor danslokal med speglar och trägolv vid Torbjörnstorg. 10-05-12 fick vi blankt nej från dem men det kan vara värt att fråga igen efter ett tag.

 

 

 

Ett problem: stepplokal

Den största utmaningen är stepplokalen för att steppen tär på golvet och låter högt. Skolor har inte gått med på det. Vi har också försökt på Uppsala Dansakademi men de utnyttjar alla tänkbara tider själva. Föreningen kan även tänkas betala för ett nytt golv. Ett dagis i Flogsta kunde tänka sig detta men det var bökigt för Stockholmslärare att ta sig dit. Just nu (april 2007) verkar Drabanten vara ett alternativ om varje dansare står på en egen liten plastmatta. Det är viktigt att dessa mattor kan förvaras i anknytning till lokalen. Drabanten är dock en relativt dyr lokal. Den kostar 800 per kväll, klockan 18 och framåt (det spelar alltså ingen roll om man tar den 18-20 eller 20-24). Man kan dock få rabatt om vi samarbetar med NBV, men det blir ändå 155 kronor i timmen. Sensus har gått med på stepplektioner ett tag men nu klagar körskolan under på oss. (våren 2012)

 

 

VAD BETYDER...

 • Grand salongen = utan övervåningen
 • Kvarngärdets lilla 1 = stora gymnastiksalen
 • Bergaskolans lilla 1 = stora gymnastiksalen
 • Fyrisskolans rytmiksal = en mindre spegelsal med trägolv
 • Drabanten A+B = den mindre salen som går att dela mitt i
 • Drabanten TR = stora salen

 

 

Lokalpolicy

Swingkattens policy för lokalbokningar fastställd 8/1-09.

Vem gör vad

 • Föreningen har en person som är ansvarig för koordinering av föreningens lokalbokningar, denna person kallas lokalsamordnare.
 • För varje lokalbokning ska det finnas en person som är utsedd till lokalanvändare.
 • Alla bokningar ska godkännas av lokalsamordnaren, även om bokningen görs av någon annan medlem.
 • Lokalansamordnaren kan ge enskilda lokalanvändare dispens att själva boka/omboka/avboka lokaler för specifika syften utan att varje gång först fråga lokalsamordnaren. Om så sker skall lokalsamordnaren upprätta och underhålla en lista över vilka lokalanvändare som fått dispens att boka lokaler för vilken verksamhet. Lokalanvändaren måste fortfarande underhålla lokalbokningslistan och meddela lokalsamordnaren via mejl då en bokning ändrats. Lokalsamordnaren måste tydligt informera den enskilda lokalanvändaren om för vilka syften en sådan dispans gäller, och när den upphör att gälla.
 • Lokalanvändaren har ansvar för nycklar och kort, och för att se till att lokalsamordnare hålls uppdaterad om hur lokalen används.
 • Lokalanvändaren måste uppdatera lokalbokningslistan. I listningen ska lokalanvändare och verksamhet framgå. Lokalansamordnaren skall följa upp att detta görs.
 • En lokalanvändare måste i god tid meddela lokalansvarig om en av kommunens lokaler inte kommer att användas. Minst 4 arbetsdagars framförhållning krävs för att lokalansvarig ska ha möjlighet att hinna avboka lokalen. Alternativt kan lokalanvändaren själv avboka lokalen hos kommunen, vilket måste ske senast 2 dagar innan tillfället.

Hur lokalerna används

 • Lokaler bokas i första hand för kurser, öppna träningar, föreningens showgrupper, och annan prioriterad verksamhet. I andra hand kan enskilda medlemmar boka lokaler för egen dansträning. Prioritering av lokalbokning för andra ändamål, t ex till föreningsmöten, görs av lokalsamordnaren. Vid tveksamheter/oenighet skall föreningsstyrelsen tillfrågas.

 

 • Föreningen står för kostnaden för en regelbunden träningstid i veckan för föreningens showgrupper. I övrigt tas lokalhyran för showgrupper från gruppens resultatenhet i föreningens bokföring. Lokalhyran för enskilda medlemmar betalas av medlemmarna själva. I vissa fall kan föreningen välja att betala lokalhyra för grupper eller enskilda medlemmar, i den mån lokalsamordnare anser att träningen kommer att leda till ett mervärde för föreningen som helhet.
 • Eftersom lokaler bokas för ett speciellt syfte så ska lokalanvändaren meddela alla ändringar av hur en lokal används till lokalsamordnaren. Om en aktivitet upphör eller ändrar karaktär innebär det att lokalens användande ska omvärderas, dvs. kanske någon annan del av föreningen behöver lokalen för sin verksamhet.

Planering och ansvar

 • Vid behov, vanligtvis innan slutet av varje termin sänder lokalsamordnaren ut en förfrågan inom föreningen angående vilket lokalbehov som finns för kommande period.
 • Föreningens styrelse har slutlig beslutanderätt när det gäller hur lokalerna används och vilka prioriteter som ska gälla. Lokalsamordnare har blivit delegerad att sköta lokalfrågorna, dvs. normalt lägger sig inte styrelsen i hur detta detaljplaneras.
 • Swingkattens policy för lokalbokning fastställs av styrelsen och kan också ändras av styrelsen vid behov.

 

 

ad

nyhetsbrev
dans i Uppsala
vilka skor passar bäst för dans