LOGGA IN

Inget konto? Registrera här

KALENDER

Tis 11/8
Killer Boogie

BLOGGAR

Elin Hagerlinds blogg

Frida och Sakarias

Läs mer

Henrik Erikssons blogg

Bright lights late nights - The Speakeasies' Swing Band

Läs mer

Swingklös

Den 27 september 2003 startar Swingkatten en ny tradition; Swingklös på Grand. En heldag med swing och dans på Grand i form av föreningsdag och öppet hus.

Kafé hela dagen

Från klockan tio på morgonen och ända fram till sent på kvällen kommer kaféet en trappa upp på Grand att servera kaffe, te och fika. Klockan tio på morgonen och några timmar framåt (eller så länge maten räcker) kommer det att serveras frukost med bland annat fil och flingor. Senare blir det säkert kakor och kanske varma mackor.

Föreningsmöte med frukost

Mellan kvart över tio och elva håller vi ett föreningsmöte där de som vill samtidigt kan passa på att frukostera. Till föreningsmötet är alla nuvarande och blivande medlemmar varmt välkomna (även om det bara är de nuvarande medlemmarna som har rätt att delta i omröstningar).

Prova på-kurser, föredrag och mini-uppvisningar

Hela dagen bjuder vi på prova-på-kurser och föredrag och innan de enskilda kurserna och föredragen startar kommer vi ofta att köra korta uppvisningar som inte tar mer än några minuter. Preliminära tider för uppvisningarna är klockan 11, 13, 14, 15, 17 och 18. Uppträdanden och prova-på-kurser är i stora salen, föreläsningarna uppe i kaféet.

Tid Prova på-kurs Föredrag
11 Stepp Skador i dansen (Lotti)
12 Lindy  
13 Balboa Va håller'om på me? (Gunnar)
14 Charleston  
15 Lindy Jazzhistoria (Ulf)
16 Boogie Woogie  
17 Lyft i dansen Filmklipp (Henrik)
18 ShimSham  
19 Lindy  

Föreläsningar

11:00 Skador i dansen Lotti Kaulbach är massageterapeut och dansar i den Stockholmsbaserade showgruppen Crazy Legs. Hon ska prata om vad som händer i kroppen när man dansar och hur man kan undvika skador.


13:00 Va håller'om på me?  Musikaliskt hantverk för dansare. Gunnar Ulvfot  är bland annat musiklärare och kommer att förklara varför det låter som det gör när det swingar loss. Gunnar känns dessutom igen från ljud- och ljusboxen i Herräng.


15:00 Jazzhistoria Ulf Lindsjö kommer att berätta om jazzens historia och säkert spela en hel del exempel från CD. Ulf spelar i ett suveränt swingband som tidigare hette Dukebox.


17:00 Filmklipp Allas vår Henrik Eriksson är förutom en passionerad swingdansare också en duktig swingjockey. Nu ska han inte bara spela, utan visa lite swingdans av olika slag från förr och nu på vita duken.

Dans, musik och fest från klockan åtta

Liveband i kaféet

Sweet Emma and the Mood Swingers spelar rhythm 'n' blues i kaféet klockan 20:00 - 21:00.

Dans till swingjockey i stora salen

Henrik och andra musikfantaster från klubben bjuder på blandad swingmusik från CD.

Show med Cool Kittens och Sanslös Swing vid tiosnåret

Vid tiosnåret blir det en uppvisning med Cool Kittens, dvs alla våra medlemmar som tillsammans tränat in ett Lindynummer till låten Let's Get Together. Direkt därefter tar klubbens showgrupp Sanslös Swing vid och kör några fler nummer.

Festen rundar av vid midnatt

Vi räknar med att hålla på fram till midnatt och sedan röjer vi undan tillsammans.


Varmt välkomna!

ad

nyhetsbrev
dans i Uppsala
vilka skor passar bäst för dans