Engagera dig

Anja bakom bardisken på Vinterlägret 04

I kaféet hittar du alltid trevliga personer

För att hålla igång alla danskvällar, kurser, och andra typer av evenemang har Swingkatten hjälp av många engagerade medlemmar som arbetar idéellt med små eller stora uppgifter, enstaka evenemang eller regelbundna sysslor.

Att engagera sig är ett bra sätt att lära känna fler personer i föreningen, vilket för många är till stor hjälp för att komma iväg på socialdans och åka på läger, eller hitta en danspartner att träna med och anmäla sig till kurs med. Dessutom är man då också välkommen på Swingkattens årliga tackfest!

Några exempel på var du kan engagera dig

• Cat´s Corner: Du kan engagera dig genom att fixa enstaka kvällar (låsa upp, ställa iordning, städa, vara DJ) eller vara en av två personer som samordnar verksamheten och ser till att fixarschemat fylls. Varje termin byts en av de två samordnarna ut.
  • Swingkvällar - vara med i gruppen som fixar Swingkvällar  (planera café, teknik, djs, volontärer, handla cafémat, ställa iordning och städa, etc)
  • Danskvällar inom respektive dansstil - vara med i gruppen som fixar t ex Shake rattle and roll, Sunday Swivels och Blueskvällar
  • DJ- Swingkatten behöver alltid fler dj, för utan musik ingen dans! Är du intresserad så är det absolut värt testa att dja en kväll, eller kanske bara en timme till att börja med.
  • Lokalansvarig - du sammanställer Swingkattens ansökningar och lokaler till kommunen och lägger upp bekräftade bokningar på hemsidan.
  • Lennakatten-sista söndagen i augusti
  • Kulturnatten
  • Vinterläger
  • Föreningsfester  och föreningsdagar
  • Teknikgruppen
  • Webbgruppen- Uppdatera hemsida
  • Marknadsföring internt och externt
  • Fotografera dansevenemang och hjälp till att få upp nya bilder på hemsidan
  • Hjälp till att få in fler nya dansare  och få dem att känna sig välkomna.
  • Ytterligare idéer

Om det är något som känns särskilt intressant så ta kontakt med respektive grupp, alternativt Hedvig Åström

Hjälp till som volontär enstaka kväll

swingkvällar behöver Swingkatten några trevliga personer som gör en liten insats. Ta en liten paus från dansandet och träffa andra swingkatter.

Här är några saker som du kan hjälpa till med:

• Ta emot gäster

Stå i dörren och välkomna kvällens gäster. Ta betalt och anteckna antalet besökare.

• Stå i garderoben

Häng in gästernas kläder och väskor i garderoben. Lämna ut dem igen i slutet av kvällen. Perfekt  för dig med ordningssinne.

• Stå i kaféet

Bli de mumsiga mackornas mästare! Servera alla hungriga och törstiga dansare.

• Ställa i ordning och städa

Bli kvällens hjälte och hjälp till att städa och plocka undan. Varva ner och skvallra om vad som hänt under kvällen.

• Baka, handla och skjutsa

Till kaféet behöver vi både dina hembakta bullar såväl som inköpt läskeblask. En guldstjärna till dig som kan hjälpa oss att transportera saker till och från festlokalen.

Schema för nästa (eller senast genomförda) swingkväll

Intresserad av att hjälpa till?

Maila till hjalpa_till@swingkatten.se

nyhetsbrev
dans i Uppsala
vilka skor passar bäst för dans