LOGGA IN

Inget konto? Registrera här

KALENDER

Tis 11/8
Killer Boogie

BLOGGAR

Elin Hagerlinds blogg

Frida och Sakarias

Läs mer

Henrik Erikssons blogg

Bright lights late nights - The Speakeasies' Swing Band

Läs mer

Webbplatsen

Swingkattens webbplats är skapad av Red Onion och underhållen helt ideellt av föreningens egna medlemmar.

Webbplatsens har en publik del och en inloggad del. Den inloggade delen kommer man åt om man är medlem i föreningen och har ett swingweb-inlogg (se nedan hur man fixar det). När man loggat in får man en extra meny på vänster sida där man kommer åt ett antal föreningsdokument (så som utläggsredovisningsblanketter och stadgar), information (så som hur man skickar mailutskick till medlemmarna), samt gruppernas egna sammordningssidor. Kort och gott är den inloggade delen av hemsidan som planket var förr i tiden fast med lite mer saker och fler möjligheter. Läs mer på den inloggade sidan med tipps för hemsideredigering.

Den publika delens främsta syften är att sprida information till medlemmarna och marknadsföra föreningen. För att sidan ska vara uppdaterad kan engagerade medlemmar redigera vissa sidor. Alla medlemmar som är engagerade i någon del i föreningen kan redigera de sidor som rör ens engagemang. Detta fungerar genom att hemsidan kollar vilka grupper man är medlem i från SwingWeb. På de sidor som är knytna till de grupper man är medlem i kommer man se en "redigera-knapp" som tillåter en att redigera denna sida. Läs mer på den inloggade sidan om hemsideredigering.


Swingweb

Swingkattens kursanmälningssystem och kalendersystem är helt webb-baserat och tillhandahållas av Swingweb. Om man skaffar ett SwingWeb-loggin och är medlem i föreningen (eller varit medlem innom de senaste 3 månaderna) så kan man logga in med samma användarnamn och lösenord på föreningens hemsida.
För att skaffa ett SwingWeb-loggin följer du denna enkla sex-stegs instruktion:

  1. Går du till sidan Beställ nya inloggningsuppgifter på SwingWeb.
  2. Fyll i namn och e-post och klicka på "ja tack, skicka nyckel"
  3. Läs mailet som du fått från SwingWeb
  4. Klicka på "inloggningsnyckeln"
  5. Då kommer du till en sida där du får välja användarnamn och lösenord, det är dessa uppgifter du kommer använda för att logga in på Swingkattens hemsida, så välj dom väl!
  6. Klicka på Spara!


När du gjort dessa 6 enkla steg kan du ändra dina personliga inställningar på swingweb (tex ändra adress, ladda upp en profilbild mm) och även kolla vilka kurser du har gått och vilka du är anmäld till, vilka du glömt att betala, avanmäla dig till kurser och annan rolig information. Du kan även se vilka föreningar som du gått kurser vid som har SwingWeb som medlemms-system!

Vi använder kakfiler

Swingkattens webbplats använder så kallade kakfiler. Enligt lagen om elektronisk kommunikation är vi skyldiga att informera alla som besöker vår webbplats om att vi utnyttjar kakfiler. Kakfiler kallas även kakor. Den engelska termen för kakfiler, som ofta används även i Sverige, är cookies.


Vi använder dem t ex för att hålla reda på att den person som slutför en anmälan är samma person som påbörjat den. Vi använder dem också för att hålla koll på om en person är inloggad och i så fall vilka rättigheter den personen har.


Vill du inte acceptera kakfiler kan webbläsaren ställas in så att du automatiskt nekar kakfiler eller informeras om att en webbsida vill placera en kakfil på din dator. Genom webbläsaren kan också tidigare lagrade kakfiler raderas. Se webbläsarens hjälpsidor för mer information.


Om din webbläsare inte hanterar kakfiler eller nekar att ta emot dem så kommer vissa delar av Swingkattens webbplats inte att fungera.


Läs mer om kakfiler på Susning.nu

Läs mer om vad lagen säger om kakfiler på PTS webbplatsValid HTML 4.01! Valid CSS!

ad

nyhetsbrev
dans i Uppsala
vilka skor passar bäst för dans