LOGGA IN

Inget konto? Registrera här

BLOGGAR

Elin Hagerlinds blogg

Frida och Sakarias

Läs mer

Henrik Erikssons blogg

Bright lights late nights - The Speakeasies' Swing Band

Läs mer

Utbilding till instruktör

Hur går det till att bli instruktör inom Swingkatten?

Swingkatten behöver kontinuerligt nya lärare och håller mer sällan än ofta utbildningar för blivande instruktörer. För dessa kurser hålls audition där man får visa sin dans och berätta om sitt intresse. Alternativt kan man bli tillfrågad om intresse finns för att undervisa utan att ha gått någon speciell kurs. Oavsett vägen dit sker som regel någon form av inskolning tillsammans med erfarna instruktörer innan undervisning sker på egen hand.

Vill du bli en av oss?

Dessa faktorer tar vi hänsyn till då vi väljer nya instruktörer:

  • Dansförmåga - du går antagligen på en av de högsta kursnivåerna. Kanske har du kommit dit ganska snabbt.

  • Intresse - du tränar säkert flera kvällar i veckan, och lägger en stor del av din fritid på dans och dansrelaterade aktiviteter. Du åker regelbundet på workshops och dansläger.

  • Partner - eftersom Swingkatten mest undervisar i pardans har du antagligen en partner som dansar på ungefär samma nivå och har samma intresse som du själv. Ibland finns det också behov av att ta in enstaka förare/följare då någon har slutat.

  • Personlig lämplighet – det här är naturligtvis den svåraste punkten att uttrycka i ord, men du är antagligen utåtriktad och positiv. Kanske har du undervisat eller varit ledare för andra aktiviteter tidigare.

Nyrekrytering är en stående fråga på lärarnas dagordning. Utifrån vad de ser i föreningen föreslås och diskuteras eventuella framtida instruktörer. När enighet nås i gruppen om någon som tros kunna bli en bra lärare skickas ett rekryteringsförslag till styrelsen där formellt beslut fattas.

Om du tycker att något i denna text är oklart eller om du har frågor om lärarskap i Swingkatten som du inte tycker besvaras här är du välkommen att kontakta Anna Nygårds på anna.nygards@swingkatten.se. Om du föredrar kan du givetvis också ta muntlig kontakt med Anna Nygårds eller för all del någon annan av Swingkattens lärare, så ska vi efter bästa förmåga försöka ge svar!

ad

nyhetsbrev
dans i Uppsala
vilka skor passar bäst för dans