LOGGA IN

Inget konto? Registrera här

BLOGGAR

Elin Hagerlinds blogg

Frida och Sakarias

Läs mer

Henrik Erikssons blogg

Bright lights late nights - The Speakeasies' Swing Band

Läs mer

Hitta rätt nivå i Lindy Hop 2011

Stegen mellan olika nivåer kan vara ganska stora och det är inte tänkt att man mellan varje termin skall kunna flytta upp en nivå.

Tänk också på att du lär dig mer om du verkligen hänger med ordentligt på kursen och kan tillämpa det läraren försöker förmedla. Observera att detta gäller både förare och följare. Ofta hör man följare säga att de kanske går en lite svår nivå men att förarna där är så mycket bättre på att föra. Det är lika viktigt att följare klarar av att följa som det är att förarna klarar av att föra.

Grundkurs (GK)

För dig som aldrig dansat Lindy Hop innan eller vill repetera grunderna. Tonvikten ligger på social dans i långsamt tempo. Utöver undervisningen ges även ett repetitionstillfälle med instruktör varje tisdag.

"Lindy Hop Grundkurs" ersätter "Lindy Hop nybörjare". Namnbytet har skett främst för att markera att du som deltagare inte behöver vara nybörjare på dans för att gå den.

Fortsättningskurs (FK)

Du har dansat Lindy Hop minst en termin och det mesta från grundkursen sitter bra. Tonvikten ligger på social dans i olika tempon, men även inslag av koreograferad dans förekommer. Här får du också för första gången bekanta dig med individuella jazzsteg.

På nästa nivå väntar svårare material och högre undervisningstempo. Om du inte tror att nästa nivå skulle passa dig är du naturligtvis välkommen att gå fortsättningskursen flera terminer.

"Lindy Hop Fortsättningskurs" ersätter "Lindy Hop nybörjarmedel". Det nya namnet är i linje med "Lindy Hop Grundkurs".

Lindy Hop Total

Du har gått medel eller medelavancerad förut, eller så har du gått fortsättningskurs minst en termin, känner dig säker på materialet från den kursen, och socialdansar eller tränar regelbundet.

"Lindy Hop Total" ersätter "Lindy Hop medel" och "Lindy Hop medelavancerad". Av de två gamla nivåerna blir det tre nya grupper (Jig walk, sugar push, swing out), där den tredje får en specialinriktning.

Jig walk: Här arbetar vi vidare på dansens grunder, dock med en mer ingående teknik- och stilträning än vad som erbjuds på de grundläggande kurserna. Extratid ges åt nyans, lek och variation runt grunderna som summerar till en dans som syftar till att vara omedelbart gångbar på det sociala golvet. Jig walk är för dig som definitivt är på väg mot en medelgod dansnivå, men som inte riktigt nått dit ännu.

Sugar push: Här arbetar vi vidare på dansens grunder, dock med en mer ingående teknik- och stilträning än vad som erbjuds på de grundläggande kurserna. Extratid ges åt nyans, lek och variation runt grunderna som summerar till en dans som syftar till att vara omedelbart gångbar på det sociala golvet. Sugar push är för dig med en medelgod till hög dansnivå.

Swing out: Här repeterar och förfinar vi dansens grunder med hög ambition på teknik- och stilträning. Därtill ges här extratid åt att lugnt och metodiskt jobba på djupet med olika koncept kring dansteknik, vilka kan förväntas behöva efterföljande egenträning för att införlivas i dansen. Swing out är till för dig som redan utmärker dig från mängden som en mer avancerad dansare och som har en hög ambition att fördjupa din förståelse för dansen ytterligare. Detta blir en mindre grupp än de övriga.

Anmälan ensam eller i par

Det är inte nödvändigt att anmäla sig i par till lindykurserna och under kurserna byter vi partner ofta så att alla skall få dansa med alla. Om könsfördelning bland de anmälda blir väldigt skev har dock de som anmält sig i par större chans att få plats på kursen.

Speciellt till nybörjarkursen kan det vara bra om du som tjej får med dig en danspartner eftersom det på de lägre nivåerna ofta anmäler sig fler tjejer än killar.

 

Medlemskap i föreningen

Medlemskap i föreningen krävs för att få delta i våra ordinarie kurser och träningar (dock inte dansläger). Medlemsavgiften kan betalas tillsammans med kursavgiften.

Har du frågor om kursnivåerna?

Tyckte du någonting var oklart eller har du andra frågor om kursnivåerna så mejla gärna kurser@swingkatten.se eller ring innan du anmäler dig.

ad

nyhetsbrev
dans i Uppsala
vilka skor passar bäst för dans