LOGGA IN

Inget konto? Registrera här

BLOGGAR

Elin Hagerlinds blogg

Frida och Sakarias

Läs mer

Henrik Erikssons blogg

Bright lights late nights - The Speakeasies' Swing Band

Läs mer

Feel the Beat

Detta roliga dansläger gick av stapeln förra året (2013), vi får se om det blir något liknande detta år....

 

 

Helgen 30 november till 1 december smäller det!

Istället för Uppsala Boogie Woogie Dag blir det i år en hel helg med kurser i boogie woogie och även lindy hop. Temat för dessa dagar är musiken bakom dansen, det vill säga hur vi som dansare lyssnar på musiken och kan anpassa vår dans därefter.


Självklart blir det trevlig socialdans på lördagskvällen: ett golv med Boogie och ett med Lindy.
Anmälan är nu öppen så passa på!

 

Tid: Från kl. 09.30 på lördag 30 november till kl. 16.30 söndag 1 december. Socialdans kl. 20.00-24.00 på lördagen.

 

Plats: Grand, trädgårdsgatan 5, Uppsala (karta). Duschmöjligheter finns i Svettishuset c.a. 500 m från Grand (karta).

 

Pris: Endast 200 kr per kurs på lördagen och 170 kr per kurs på söndagen. Priserna går dock upp till 250 kr respektive 220 kr efter 20/11.

 

Känner du att du vill hjälpa till lite innan och/eller under helgen? Skriv då upp dig här med namn och telefonnummer. Förutom vår uppskattning får ni gratis lunch på lördagen plus inträde och fika på socialdansen. Tack på förhand!

 

Kursledare

Lördag: Peter & Nettan (Peter Sandell & Anette Bergström)

Söndag: Ben & Johanna (Ben van Hal & Johanna Kjellgren)

Mer information om lärarparen

 

Kurser

 

Lördag

Praktisk musikteori ur en dansares synvinkel (För både boogie- och lindy-dansare)
Här kommer vi att gå igenom musikteori, d.v.s. musikens uppbyggnad, på ett sätt som vi dansare kan se på det. Traditionellt  talar man nästan alltid om musikteori ur en musikers synvinkel, men enligt vår erfarenhet skiljer det sig på hur en musiker och en dansare uppfattar musiken. Vi kommer att ge er ett antal verktyg som gör det möjligt för er att träna upp er förmåga att analysera musiken samtidigt som ni dansar.

Kursen kommer att vara uppdelad i två pass, en teoridel och praktikdel med lite högre krav på dansnivå för praktikdelen.

Teoridel kl. 09.30-12.30:

Här kommer vi att gå igenom de olika grundstrukturerna i musiken samt visa på vad det är man kan lyssna efter för att förstå vad det är man lyssnar på.

Nivåkrav: För att få ut det mesta av kursen bör man gå eller ha gått en grundkurs i boogie/lindy, men denna teorikurs vänder sig även till de som dansat lite längre.

Till kursanmälan teoridel

Praktikdel kl 14.30-18.00:

Här praktiserar vi våra nya kunskaper för att kunna föra in dem i dansen.

Nivåkrav: Kursen riktar sig både till lindy- och boogiedansare från medelnivå och uppåt, vilket motsvaras av att man har sådan danserfarenhet att man känner sig bekväm på socialdansgolvet och att man kan dansa med en varierad turrepertoar. Då kursen riktar sig till två dansstilar kommer vi använda oss av paranmälan och alla övningar sker med den partner du anmält dig med. Detta innebär att du och din partner själva kan välja vilken stil (lindy eller boogie) ni vill dansa under övningarna.

Har du ingen att anmäla dig med? Gå med i vår Facebook grupp "Feel the Beat" och se om du kan hitta någon annan i samma situation.

Till kursanmälan praktikdel

 

Söndag

Förmiddagspasset kl. 09.30-12.15:

-Speed it up, slow it down. 

-Create connection and stretch and use your partners energy

Första halvan övar vi på att lyssna på musiken. Vad har den för intensitet, struktur och tempo och hur vi kan visa detta genom vår dans.

Andra halvan fokuserar vi på energin vi kan skapa tillsammans med vår partner och också hur vi kan utnyttja den för egen del.

Nivåkrav: Denna kurs är till för dig som ligger på medelnivå i boogie woogie och uppåt.

Till kursanmälan förmiddagspasset

 

Eftermiddagspasset kl. 13.45-16.30:

-Old Boogie figures

-Breaks and styling

Första halvan får vi testa på några gamla godingar.

Andra halvan funderar vi lite över vår egen dans. Hur vill jag dansa? Vilken styling passar mig? Vad gör jag egentligen i breaks?

Nivåkrav: Du bör gå eller ha gått en grundkurs i boogie woogie för att vara med på denna kurs. Lite mer vana dansare är naturligtvis också varmt välkomna.

Till kursanmälan eftermiddagspasset

 

Hemsidan kommer uppdateras fortlöpande så håll ögonen öppna. Anmäl dig även gärna till vårt Facebook event och vår Facebook grupp "Feel the Beat" för att få kontakt med andra kursdeltagare och ha koll på det senaste om helgen.

Vi ses på dansgolvet!

 

 

ad

nyhetsbrev
dans i Uppsala
vilka skor passar bäst för dans