LOGGA IN

Inget konto? Registrera här

BLOGGAR

Elin Hagerlinds blogg

Frida och Sakarias

Läs mer

Henrik Erikssons blogg

Bright lights late nights - The Speakeasies' Swing Band

Läs mer

MessArounds 10 årsjubileum: Camp MessAround 13-14/5 2017

Swingkattens showgrupp MessAround firar 10 årsjubileum och bjuder på en workshop som handlar om show och tävling!

 

Gör din dans till en show. Större, snabbare och häftigare. Swingkattens showgrupp MessAround håller workshop. Camp MessAround är ett tillfälle för dig som vill lära dig om att showa, tävla och hur du kan sätta guldkant på din dans. Medlemmarna i MessAround kommer dela med sig av alla sina bästa hemligheter. Vad är egentligen en jam circle? Hur gör man för att domarna ska gilla det just DU gör? Om du vill kommer du även få tillfälle att tävla på lördagens swingkväll i Uppsala. Som förberedelse inför detta bjuds du på en taster i hur du tävlar i en jack’n jill-tävling. 

 

Camp MessAround har tre nivåer. Det finns något för alla, oavsett om du precis har gått nybörjarkurs eller om du är en mer rutinerad avanceraddansare. Varje nivå innehåller fyra olika temalektioner - “Jump Session”, “Traffic Jam”, “Shake That Thing” och “Oh I’m Evil”, se beskrivning nedan.
 
Nivå 1: Grundnivå. Du har gått hela grundkursen. Du har koll på basic saker som swing outer, basic charleston och förstår skillnaden mellan sexor och åttor.

Nivå 2: Fortsättning/medel. Du har gått fortsättning och/eller medelkursen. Du känner dig bekväm i olika tempon och har börjat fundera på din egen stil.

Nivå 3: Medelavancerad/avancerad. Du har gått medelavancerad och/eller avancerad. Du vill satsa mycket på din dans, socialdansar mycket och tränar dans regelbundet. 


Jump Session
En fartfylld kurs med fokus på häftiga hopp och flygande lyft. De skickliga och eftertraktade akrobatiklärarna Lisa och Simon guidar er rätt i de enklare akronas värld på ett säkert och rutinerat sätt, anpassat efter varje nivå. Ta på er sköna kläder och lämna klackarna hemma. 

Traffic Jam
Svårt att ta er in i en jam circle? Alltid undrat över hur man gör entré och sorti på ett snajdigt sätt? Här lär ni er det ni behöver för att våga er in i nästa jam på dansgolvet. Tips på snygga in- och utgångar och vett och etikett i jam circlar lärs ut av flerfaldiga jack’n jill-vinnarna Melle och Gustav.

Shake That Thing
Internationella dansarna och ekvilibristerna Elin och Johan lär ut fancy moves som ni kan skryta med för domarna i en jack’n jill-tävling eller för att imponera på era dansvänner. Rytmer, jazzsteg, styling, snurrar och tricks får ni lära er här.

Oh I’m Evil
Kursen som äntligen lär ut tävlingsdansens hemligheter. Vad tittar domarna på? Vilka tricks kan man ta med i en koreografi och vad och hur måste jag träna för att bli en duktig tävlingsdansare? SM-mästarna och vinnarna av International Lindy Hop Championships mm (kort sagt världens bästa lindy hop-tävlingsdansare) Anna och Jakob visar er hemligheterna. 
 

I kurspriset (350kr) ingår:

4 lektioner (á 1h och 20min) samt en taster (på temat att delta i en jack 'n jill-tävling) för de som önskar. Alla nivåer kommer undervisas av samtliga lärare.

Observera att inträde till lördagens Swingkväll inte ingår i kurspriset utan betalas som vanligt i entrén till Swingkvällen.

 

Schema i PDF-format hittar du här

 

Anmäl dig här:

 

Nivå 1: för dig som gått nybörjarkurs

 

Nivå 2: fortsättning/medel

 

Nivå 3: medelavancerad/avancerad

Sluta visa på förstasidan datum: 
onsdag, 17 maj, 2017 - 12:45

ad

nyhetsbrev
dans i Uppsala
vilka skor passar bäst för dans