LOGGA IN

Inget konto? Registrera här

BLOGGAR

Elin Hagerlinds blogg

Frida och Sakarias

Läs mer

Henrik Erikssons blogg

Bright lights late nights - The Speakeasies' Swing Band

Läs mer

Camp MessAround 2019

Gör din dans till en show. Större, snabbare och häftigare. Swingkattens showgrupp MessAround håller workshop. Camp MessAround är ett tillfälle för dig som vill lära dig om att showa, tävla och hur du kan sätta guldkant på din dans. Medlemmarna i MessAround kommer dela med sig av alla sina bästa hemligheter. Vad är egentligen en jam circle? Hur gör man för att domarna ska gilla det just DU gör? Om du vill kommer du även få tillfälle att tävla på lördagens swingkväll i Uppsala. Som förberedelse inför detta bjuds du på en taster i hur du tävlar i en mix and match-tävling. 

Camp MessAround har tre nivåer. Det finns något för alla, oavsett om du precis har gått nybörjarkurs eller om du är en mer rutinerad avanceraddansare. Varje nivå innehåller fem olika temalektioner - “Jump Session”, “Traffic Jam”, “Shake That Thing”,  “How big can you get?” och “I´ve got rhythm”, se beskrivning nedan.

 

Schema:

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1LKU_UtuJm0sc-tgg2IMJarAMYdAE1xFmDIkHkYTtHic/edit?usp=sharing

 

Nivåbeskrivningar

CrawlAround: Grundnivå. Du har gått hela grundkursen. Du har koll på basic saker som swing outer, basic charleston och förstår skillnaden mellan sexor och åttor.

WalkAround: Fortsättning/medel. Du har gått fortsättning och/eller medelkursen. Du känner dig bekväm i olika tempon och har börjat fundera på din egen stil.

RunAround: Medelavancerad/avancerad. Du har gått medelavancerad och/eller avancerad. Du vill satsa mycket på din dans, socialdansar mycket och tränar dans regelbundet. 

 

Temalektioner

Jump Session

En fartfylld kurs med fokus på häftiga hopp och flygande lyft. De skickliga lindy-akrobaterna Lovisa och Harald guidar er rätt i de enklare akronas värld på ett säkert sätt, anpassat efter varje nivå. Ta på er sköna kläder och lämna klackarna hemma. 

Traffic Jam

Svårt att ta er in i en jam circle? Alltid undrat över hur man gör entré och sorti på ett snajdigt sätt? Här lär ni er det ni behöver för att våga er in i nästa jam på dansgolvet. Tips på snygga in- och utgångar och vett och etikett i jam circlar lärs ut av internationella dansarna och ekvilibristerna Elin och Johan.

Shake That Thing

Sugen på att uppträda inför publik? En showig grupprutin är ett bra sätt att ta första steget till att våga dansa på scen! De erfarna och kända koreograferna Lisa och Simon lär ut en rolig rutin som du får ta med dig och göra vad du vill med ;).

How big can you get?

Kursen som äntligen lär ut tävlingsdansens hemligheter. Vad tittar domarna på? Vilka tricks kan man ta med i en koreografi och vad och hur måste jag träna för att bli en duktig tävlingsdansare? SM-mästarna och vinnarna av International Lindy Hop Championships mm (kort sagt världens bästa lindy hop-tävlingsdansare) Anna och Jakob visar er hemligheterna. 

I´ve got Rythm 

Nu fokuserar vi på din individuella solodans. Det blir 30/40 -tals Charleston och Autentisk jazz, i stil med Al Minns och Leon James. Du får lära dig steg, rytmer och styling. Lärare är Gustav.

 

I kurspriset ingår:

5 lektioner (á 1h och 20min) samt en taster (på temat att delta i en mix and match-tävling) för de som önskar. Alla nivåer kommer undervisas av samtliga lärare.

Observera att inträde till lördagens Swingkväll inte ingår i kurspriset utan betalas som vanligt i entrén till Swingkvällen (150kr för medlem och 200kr för icke-medlem i Swingkatten).

 

Schema:

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1LKU_UtuJm0sc-tgg2IMJarAMYdAE1xFmDIkHkYTtHic/edit?usp=sharing

 

Anmäl dig här:

CrawlAround: https://dans.se/swingkatten/shop/?event=79231

WalkAround: https://dans.se/swingkatten/shop/?event=79937

RunAround: https://dans.se/swingkatten/shop/?event=79938

 
Sluta visa på förstasidan datum: 
tisdag, 5 mars, 2019 - 16:00

ad

nyhetsbrev
dans i Uppsala
vilka skor passar bäst för dans