LOGGA IN

Inget konto? Registrera här

BLOGGAR

Elin Hagerlinds blogg

Frida och Sakarias

Läs mer

Henrik Erikssons blogg

Bright lights late nights - The Speakeasies' Swing Band

Läs mer

Dansställen

Dansmöjligheter för foxtrot, lindy hop, balboa och boogie woogie i Uppsala

 • Bryggdans (Lindy on the Quayside)   När solen och sommarvärmen kommer på allvar till Uppsala plockar vi fram Boomblastern på söndagseftermiddagar och går ner till bryggan längs Fyrisån vid Stadsparken. Här håller vi picknick, dansar till cd-skivor och umgås i en avslappad atmosfär under några timmar.
 • Battle of the bands   Sighstinska kapellet (SiGHsten) är Gästrike-Hälsinge nations storband. Bandet arrangerar sedan några år tillbaka två danskvällar per termin då de bjuder in andra storband till ett "battle" på GH nation för en kväll. (Denna termin verkar det vara uppehåll pga brist på sångare och musiker!)
 • Cat's Corner   Swingkattens danskväll som hålls på tisdagar mellan 20-23 på GHnation. Här kan du dansa lindy hop, balboa, boogie woogie, charleston eller foxtrot till swingmusik som spelas av förnämliga disc jockeys. Känner du mest för att lyssna till musiken går det också bra.
  Inträdet är endast 20 kr. Inget kårleg behövs. Alla är välkommna: dansare, jazzdiggare och övriga nyfikna.
  GH nation hittar du på Trädgårdsgatan i Uppsala.
 • Dansens hus   Ett flertal föreningar och dansskolor i samarbete. Har ibland danskvällar med storband.
 • Katalin   Anrik jazzklubb i Uppsala där det emellanåt spelas dansvänlig swing och rockabilly . Ibland röjer de också ett stort dansgolv framför scenen.
 • Nationerna   Uppsalas studentnationer har ett antal dansvänliga storband och under terminerna arrangeras det olika tillställningar på nationerna då det finns möjlighet att dansa så kallad "styrdans", dvs foxtrot, vals, lindy hop, balboa mm. Vissa tillställningar (gasquer/middagar/sittningar/baler) annonseras offentligt av nationerna och andra studentföreningar, medan andra är interna men ändå har publika släpp med dansmöjligheter. Håll koll på storbandens hemsidor med spelningar (Attraktionsorkestern, Phontrattarne, Glansbandet, Sighstinska Kapellet, Tupplurarna). Läs Ergos kaldendarium på nätet (www.ergo.nu). Vissa gasquer för arbetsmarknadsdagar (t.ex. Utnarm) kan ha släpp med dans. Dessutom arrangerar varje nation en vårbal och en höstbal då det brukar finnas tillfälle för styrdans till levande musik. Det har skrivits förr och det tål att skrivas igen: "Uppsala är bäst!"
 • Norrlands nation   Norrlands nation i Uppsala har en lång tradition inom swingens- och jazzens värld. Nationen arrangerar ett antal danskvällar per termin med levande musik, då någon av nationens två storband (eller en inhyrd orkester) spelar upp till dans för innehavare av kårleg. Dessutom arrangerar nationen en bal per termin då det naturligtvis finns "styrdans". Studenter från annan ort kan skaffa gästkort. Mer information finns på Norrlands webb och danskvällar brukar finnas i kalendariet, kolla efter (styrdans)kvällar som heter Jazz eller Swing'n'Jazz.
 • STORK   STudentORKesterfestivalen hålls under en helg i Uppsala, varje jämnt årtal. Under denna helg i maj invaderas Uppsala av olika (mer eller mindre dansbara) studentorkestrar som spelar på gator, parker, torg, nationer och andra otroliga ställen. Det brukar finnas chans till dans på olika nationer under helgen. Kårleg krävs. Nästa STORK hålls i Uppsala den 9-11 maj 2008!
 • Swingkvällar på Grand   Några kvällar per termin arrangerar Swingkatten en danskväll på den ombyggda gamla bion Grand. Oftast har vi hyrt in ett band som spelar levade dansmusik för lindy hop, balboa, boogie woogie, charleston, blues eller foxtrot. Förnämliga disc jockeys som ser till att det alltid finns dansmusik för dansgolvet. Dessutom har vi ett cafe med bra musik en trappa upp.
  Alla är välkommna: dansare, jazzdiggare och övriga nyfikna. Inget kårleg krävs.
  Grand hittar du på Trädgårdsgatan 5 i Uppsala.
 • Tedans   Vissa söndagseftermiddagar arrangerar orkestern Canal Street Syncopators en liten tillställning som kallas Tedans. Det är en social danstillställning med någon typ av fika/servering. Vanligtvis håller man till på någon nation med bra dansgolv. Orkestern spelar främst jazz och schlager från 20-, 30- och 40-talet. Solskensorkestern är en annan orkester som börjat delta i dansspelningarna. Inget kårleg krävs!

Dansmöjligheter för foxtrot, lindy hop, balboa och boogie woogie i Stockholm

 • Chicago   Chicago är en hybrid mellan traditionell dansstudio och minimalistiskt danspalats i swingerans anda och estetik. Chicago arrangerar social swingdans med prova-på kurser på onsdagskvällar.
 • Ebba Dansklubb   Ebba är en ideell förening som ger kurser i Lindy Hop, Boogie Woogie, Rock och Bugg. Föreningen arrangerar tävlingar och vissa danskvällar.
 • Swedish Swing Society, SSS   SSS är en ideell förening som ger kurser i Lindy Hop, Stepp och Balbo. Föreningen arrangerar sociala danskvällar för Lindy Hop och Balbloa.

ad

nyhetsbrev
dans i Uppsala
vilka skor passar bäst för dans