Kurser

Swingkatten ger regelbundet kurser i lindy hop, balboa, blues, boogie woogie, autentisk jazz och stepp. Vanligtvis ges terminskurser varje termin men även enstaka kortare kurser och workshops, så håll utkik på hemsidan och våra sociala medier!

Vanliga rutiner

Vill du lära dig de vanliga socialdansrutinerna? Här är länkar till låtarna med instruktioner på tidslinjen!

Så funkar anmälan

Intresseanmälan

Intresseanmälan innebär att du automatiskt får information när kursanmälan öppnar. Däremot har du inte bundit dig till någonting och har inte heller någon plats reserverad.

Öppen anmälan

I början av anmälningsperioden har vi öppen anmälan. Alla som anmäler sig under perioden för öppen anmälan har samma möjlighet att få en plats på kursen oavsett om anmälan sker första eller sista dagen. Om kurserna skulle bli överfulla redan under denna period eller om det är stor snedfördelning mellan följare och förare tillämpas lottning. Bekräftelse om du har fått en plats på kursen eller inte kommer först när öppen anmälan har stängt.

Direktanmälan

Efter perioden med öppen anmälan tar anmälan med turordning vid. Alla nya anmälningar placeras direkt i kö.

Efteranmälan

Några dagar innan kursstart alternativt efter kursstart tar efteranmälan vid. Du kan anmäla dig under denna tid men administration av anmälan sker i mån av tid. Antagning sker i mån av plats.

Bekräftelse

Du som anmält dig får bekräftelse på anmälan och om du har fått en plats via mejl. Om du har placerats i kö kan du komma att antas i nära anslutning till kursstart.

Anmälan som singel eller i par

Om ni anmäler er i par så betyder det att antingen ni båda eller ingen av er kommer med på kursen. Så länge en kurs inte blir full har alla som anmält sig som par en garanterad plats. Däremot går inte par före på något annat sätt.

Avanmälan

Avanmälan kan du göra på dans.se eller genom att skicka ett mejl till kurser@swingkatten.se.

Du kan avanmäla dig från en kurs inom 14 dagar från när du anmälde dig utan att bli betalningsskyldig (förutsatt att avanmälan sker innan kursstart). Avanmäler du dig innan eller upp till 24 timmar efter du blivit antagen så är du inte heller betalningsskyldig. I övrigt är du skyldig att betala kursavgiften.

Återbetalning av kursavgift vid sjukdom

Vid uppvisande av läkarintyg eller på annat sätt styrkt sjukdom som uppkommit efter anmälan och som hindrar deltagande betalar vi tillbaka hela kursavgiften förutom en administrativ kostnad av 200 kr. Samma sak gäller vid dödsfall eller svår sjukdom/olycka inom familjen. Skulle detta bli aktuellt uppskattas besked om detta så snabbt som möjligt.

Hjälpdansare

Det finns en möjlighet att delta i kurs som hjälpdansare – på en nivå under den nivå du redan har genomgått. Exempelvis om du har gått medelkurs som förare höstterminen 2019 så kan du efter den terminen vara hjälpdansare på fortsättningskurs i den roll du har gått kurs som tidigare. Detta gäller om det hjälper till att jämna ut balansen mellan följare/förare