Socialdans på Swingkatten

Swingkatten erbjuder socialdans hela året inom en mängd dansstilar. Hitta det som passar dig och kom och dansa med oss!

Cat's Corner

Swingkattens regelbundna danskvällar för lindy hop på tisdagskvällar kl 20-22.30 på Drabanten, Bangårdsgatan 13. Föreningens egna DJ:s spelar swingmusik som passar för lindy hop. Ibland ordnas en workshop eller möjlighet att prova på nån av Swingkattens danser kl 19-20.

Det uppskattas mycket om du som besökare nån gång per termin hjälper till att öppna eller stänga. Håll utkik i vår kalender och på Facebook för närmare detaljer om vad som händer och hur du kan hjälpa till!

Cat´s corner tar inget inträde, det ingår i medlemskapet. Den som inte är medlem är välkommen ett par gånger utan kostnad, men vid fler besök ber vi er att bli medlemmar.

Under sommarmånaderna tar parkdansen över på tisdagskvällarna.

Coola katter är medlemmar!

Swingkvällar

Swingkattens ännu lite festligare danskvällar med live-band oftast på lördagskvällar! Lindy hop är i fokus, men det kan också spelas musik för andra dansstilar som finns i Swingkatten. Danskvällen öppnar kl 20, bandet kör igång kl 21, och kvällen avslutas kl 01. Enrén ligger på 150 kronor för medlemmar och 200 kr för icke-medlemmar.

Swingkvällarna bygger på att du som medlem och besökare hjälper till. Du kan skriva upp dig för att till exempel sköta caféet, baka en kaka, ta inträde, städa eller stå i garderoben. Ett arbetspass ger rabatt på inträdet, och du kan skriva upp dig på ett dokument som oftast delas på Swingkattens Facebook-sida.

Vill du hjälpa till i den grupp som planerar och genomför Swingkvällar är du mycket välkommen att höra av dig till nån i arrangörsgruppen eller till Swingkattens styrelse!

Shake, Rattle & Roll

Uppsalas svängigaste klubb!? Shake, Rattle and Roll är Swingkattens sociala danskväll då det huvudsakligen spelas musik för dansstilen Boogie Woogie. Du behöver inte kunna Boogie Woogie för att vara med och dansa.

I början av varje termin brukar en timmes prova-på-lektion anordnas för alla som vill lära sig grunderna. Håll utkik i kalendern eller på sidan ”Boogie Woogie i Uppsala” på Facebook.

Inträdet är gratis och under danskvällen kan man köpa fika för endast 20 kronor. Välkomna!

Sunday Swivel

Sunday Swivel är Swingkattens balboaklubb. Sväva fram över dansgolvet till föreningens egna DJ:s!

Blueskvällar

Blueskvällar är Swingkattens dansevenemang med bluesdans. Groova loss på dansgolvet till föreningens egna DJ:s! Ibland hålls en prova-på i bluesdans för den som inte har dansat blues tidigare, och ibland workshops, i samband med blueskvällarna.

Inträdet är gratis och under danskvällen kan man köpa fika för endast 20 kronor. Välkomna!

Parkdans

Swingkatten bjuder upp till dans under sommarmånaderna juni, juli och augusti på danspaviljongen i stadsparken (nära Parksnäckan). På tisdagskvällarna kl 19-21.30 är spelar föreningens egna DJ:s musik som passar för lindy hop. Då och då kan det dyka upp live-band som förgyller danskvällarna!

Det brukar också vara fullspäckat med möjligheter att prova på olika danser som Swingkatten har och workshops vid 18-tiden på tisdagarna.

Även andra dansstilar inom föreningen, som Boogie Woogie och Bluesdans, brukar dyka upp då och då på andra tider under somrarna på dansbanan i stadsparken. Håll utkik på vår hemsida och Swingkattens Facebooksida om vad som händer!

Parkdansen är gratis – även när det är band som uppträder! Ibland när det är evenemang på Parksnäckan flyttar dansen till en brygga vid Fyrisån nära Eddaspången.